Pagina's

donderdag 9 mei 2013

14. Legoland of golfen.....wat is leuker






Het weer: stralende zon
Temp: 32°C
Aantal foto's: 329
Totaal aantal foto's: 4295



@Mery: ieder in ons gezin heeft zo zijn of haar hobby´s. Die van Kenneth is werken (al is dat tijdens de vakantie´s niet altijd even leuk en gezelllig) en die van de meiden is dansen. Die van mij is shoppen. En we zijn er allemaal heel goed in, hahahaha. En die mensen eten daar vaak buiten de deur of heel ongezond. Veel goedkoper.
@Marleen: De Mac is hier toch anders en wordt door de oudelui zeker niet gewaardeerd.
@Saskia: Zal die pedicure onthouden voor mijn moeder. Aan mijn voeten mogen ze echt niet komen. Of ze moeten een goede “dental-plan” hebben ;-)
@Anita: Wij hebben ook nog geen diner in de villa gehad. We willen alleen wel thuis ontbijten en dan vinden we daar wat tomaat, komkommer en paprika bij lekker. Maar je betaald echt de hoofdprijs.
@Ons/Claudia: hahahaha, dan is het weer duidelijk. Ik snapte wel dat jij het was maar begreep niet goed waarom het ineens veranderd was. En namens Mea, een dikke kus voor haar broer!
@Marlies: Arme jij. Was je weer aan de beurt met een feestdag. Je bent echt een boffert he. Maar inderdaad. Je had nu alle tijd om weer lekker allerlei klusjes af te werken, dus ook mijn blog lezen hahaha

@Marga: Het was shoppen zoals jij en ik ook samen heel graag doen. Heerlijk zonder de kinderen ;-).  




Vandaag was een dag die niet echt heel hoog zal eindigen in het klassement van deze vakantie. Na het ontbijt zijn we naar Legoland gereden die op 9:30 uur openging. We kwamen daar zo om 9:45 uur aan en het parkeerterrein was nog maar voor 10 procent gevuld. Dat is de hele dag denk ik niet veel veranderd. Je zou denken dat we dus alle ruimte hadden en nergens een wachtrij. Helaas dat was dus niet zo. Blijkbaar hadden HEEL VEEL scholen bedacht dat het vandaag een goede dag was om een schoolreisje te plannen naar Legoland. Bussen vol werden er afgeleverd. Ik denk dat ik zeker zo´n negen verschillende scholen heb kunnen tellen. Dit kwam omdat alle kinderen in een t-shirt van school liepen. Dat was natuurlijk heel handig voor de mensen die de kinderen begeleiden maar hierdoor konden wij ook goed zien hoeveel verschillende scholen er rondliepen. Wat betreft die wachtrijen viel het eigenlijk ook wel mee. Als je deze had aangetroffen bij Disney of de Efteling dan had je gedacht dat je een topdag had en vloog je van de ene attractie naar de ander. Maar hier werd er per attractie maar één karretje of rij karretjes ingezet. Dus dat was wachten tot hij was vertrokken en weer terug was voordat je een klein beetje opschoot. Een rij die door Disney in 10 minuten zou zijn weggewerkt duurde hier echt drie kwartier. Wat een ellende. De meiden begrepen er niets van en de opmerkingen waren ook niet mals. Natuurlijk werden de achtbanen zo veel mogelijk afgewerkt. Ze hebben er in totaal één overgeslagen omdat deze wachtrij er een stuk langer uitzag en Solange alleen zou gaan. Want wat later in de middag voelde Yentle zich ook steeds meer verkouden worden en had niet zo heel veel zin meer. Dus de stand staat nu op vier vrouwen die zich niet echt 100% prettig voelen. Alleen Mea hoor je nog niet maar om eerlijk te zijn zal dit vast niet lang meer duren. Wij hoesten en proesten genoeg. Mijn keelpijn is zo goed als verdwenen maar ik ben nu behoorlijk verkouden en mijn holtes zitten helemaal vol. Dat hoop ik toch wel te hebben opgelost voordat ik weer in het vliegtuig moet stappen anders wordt het landen weer een grote ellende. Maar de medicijnen die je hier gewoon in de schappen kan vinden is echt enorm en het lijkt er inderdaad op dat ze veel sterker zijn. Ik heb een hoestdrank voor Solange gekocht en als ze die heeft ingenomen dan hoor je niet een piep meer. Die tabletjes die ik heb gekocht voor mijn keelpijn werken ook heel goed. Ook mijn moeder heeft haar medicijnen kast met spullen van hier aangevuld. Die heeft al het een en ander ingeslagen voor thuis.




Maar terug naar Legoland. We vonden het prachtig om te zien wat ze allemaal met legoblokjes kunnen maken. Wat ziet dat er toch geweldig uit. Ze hebben een gedeelte wat op een soort Madurodam lijkt en daar zie je zoveel leuks gemaakt van Legoblokjes. Yentle heeft van alles lopen fotograferen. Solange wilde er na drie minuten al weer weg. Die is meer een doener dan een kijker. Mea die rende van hort naar her en had alles binnen vijf minuten al bekeken. Die herkende al die gebouwen niet. Hahaha.


Er was ook een gedeelte waar we in een bootje konden varen en de meiden konden ook voor hun rijbewijs gaan. Dat was wel heel leuk voor ze. En natuurlijk de achtbanen. Die vonden ze geweldig maar niet spectaculair. Er ging er geen een over de kop. Het zijn echte die-hards aan het worden. Het is niet echt een heel groot park dus rond een uur of drie was het energiepeil zo laag geworden en hadden we alles wel zo´n beetje gezien of gedaan. Nogmaals het was qua bezoekers niet zo enorm druk dus er waren genoeg dingen die je makkelijk en ongestoord kon bekijken.
















Om half vier zaten we weer in de auto op weg naar de 192. We moesten ons vandaag namelijk wel aan onze afspraak houden. We gingen minigolfen. Het was een klein uurtje rijden naar de 192 en in de auto besloten we dat we eerst maar gingen eten. Dan zou het maar achter de rug zijn en konden we daarna ons helemaal richten op het golfen. We besloten om CiCi´s maar eens een kans te geven. Veel over gehoord en nog nooit geweest. Ik moet zeggen dat het niet een geweldig groot succes was. De pizza´s waren zeker wel vers en lekker maar we hebben twee mensen in onze groep die niet van pizza´s houden. Nou had ik begrepen dat er ook pasta was en dat vinden ze wel lekker. Nou de keus daarin viel een beetje tegen. Alleen maar één soort macaroni met of tomatensaus of kaassaus. Dat was dus een beetje karig. Nu hadden ze ook een kleine saladebar en dessertbuffetje. Uiteindelijk hebben we goed onze buik vol kunnen eten hoor maar ik geloof niet dat we er nog eens terug naar gaan. Maar als je het niet probeert dan weet je het ook niet. Toen waren de meiden niet meer te houden. Ondanks alle snot en andere ongemakken gingen we nu golfen bij de “Congo River Golf”.
Wat een leuk golfterrein is dat zeg. Zo leuk gethematiseerd en omdat we eigenlijk zo rond etenstijd kwamen was het er heerlijk rustig. Geen groepjes mensen achter ons te wachten. Of wij wachten op een groep van zeven (zoals wij) voor ons. Het weer was heerlijk, niet meer zo heel erg warm. We hebben de grootste lol gehad en toen we op de terugweg naar de villa aan de meiden vroegen wat ze vandaag het leukst vonden antwoorden ze alle drie in koor: GOLFEN!!!




Zo dat had een berg geld gescheeld………zucht. Maar nogmaals, als je het niet probeert, dan weet je ook niet hoe het er is……zucht, zucht. We waren dus lekker bijtijds terug in de villa. Het was zo rond 19:45. De jongste meiden gelijk douchen en naar bed, de oudste ging niet veel later met twee paracetemolletjes achter haar kiezen diezelfde richting uit.

Ik probeer nu weer een slag te slaan wat betreft foto´s en filmpjes om toch alles een beetje in te lopen al ben ik ook niet van plan het heel erg laat te gaan maken. (uiteindelijk nog 00:00 uur en alle andere die al naar bed zijn) Morgen gaan we naar Island of Adventure. We gaan weer genieten van Harry en zijn vrienden.

De weersvoorspellingen voor het weekend zijn niet echt geweldig en voor een zondag wordt er zelfs storm voorspeld. Dan hebben we toch een probleem want dan is Discovery Cove gepland. Dat moet je vooraf reserveren voor een bepaalde datum en is ook al betaald. Even in de gaten gaan houden en anders kijken hoe dit opgelost gaat worden. Met slecht weer mag je hier zeker niet in het water en dan lijkt het me lastig zwemmen met de dolfijnen. Maar ik ga daar nu nog niet op vooruit lopen. Voor nu blijf ik nog lekker CALM.
P.S.
Veel van de foto´s zijn vandaag ook door Yentle geschoten. Zeker ook die van de entree van Legoland hierboven. Ik vind hem prachtig.

9 opmerkingen:

  1. Wat zonde dat legoland een beetje tegenviel. Maar gelukkig, het golfen was leuk. Hoop dat alle verkoudheid snel weg is bij de dames. Morgen word in ieder geval wel een geweldige dag! Stuur die storm maar hierheen dan hebben jullie daar geen last van .Dikke knuffel voor allemaal .

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Om eerlijk te zijn waren wij ook geen fan van Legoland, leuk om gezien te hebben maar 1 keer is zeker genoeg. Minigolf staat hier ook zeer hoog aangeschreven en via Groupon hebben we inmiddels al een paar leuke deals binnen. Scheelt een boel geld.
    Have Fun!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ook al was Legoland niet iets om te herhalen, ik heb er hier toch wel een zitten die zit te kwijlen bij de foto's, zal wel een jongens ding zijn hahaha
    Maar zoals je al zegt als je het niet probeert weet je het niet. Gelukkig de dag super afgesloten op de golfbaan ;-)
    Hééééééél Véééééééél plezier in Island of Adventure, een van onze favorieten. Blijf genieten en ga lekker uit je dak, Calm kan daarna wel weer hihi!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jammer, dat legoland een beetje erg tegen viel en ook Cici's niet aan jullie besteedt was. Maar goed, dat kan een keer gebeuren, gelukkig dat het minigolfen wel in de smaak viel, onze kids vinden dat ook altijd een hoogtepunt in de USA. Heel wat leuker dan de saaie banen hier. Afijn, hopelijk worden jullie snel weer beter, maar met al die goede medicijnen daar moet dat toch wel lukken, stay Calm!! Je hoeft toch nog niet te vliegen? Tegen die tijd ben je vast weer het vrouwtje!!

    Enjoy!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Beterschap voor allemaal, hopelijk knappen jullie snel op. Airco in en uit zal er geen goed aan doen! Jammer van Legoland, leek zo leuk. Wel knap hoe ze alles gemaakt hebben, maar ja, als je alleen maar wat te kijken hebt.... Golf zag er heel leuk uit, zeker! Benieuwd wat jullie verder nog allemaal aan avonturen gaan beleven, hopelijk blijft de storm CALM en waaien jullie niet weg.....

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Die Yentle heeft een talentje voor fotograferen, echt leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Tja, dat golfen het leukst is, had ik je wel kunnen voorspellen ;-) !! En CiCi's, wij zijn er nog nooit geweest, maar ik ga het ook echt niet proberen ook hoor. Sommige dingen hoef ik niet te proberen om in te kunnen schatten hoe ik het daar zal vinden, Hahahaha !! Mooie dag weer, veel plezier vandaag weer !

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dat zijn zeker leuke foto's. Wel jammer dat het park op zich tegen viel.
    Ik moet eerlijk zeggen dat legoland in Denemarken ons jaren geleden ook tegen viel. Wel grappig om een keer gezien te hebben.
    En ja Cici's, het is goed te eten, je moet er ook weer niet te veel van verwachten maar dat kan ook niet anders gelet op de prijs die je ervoor betaald.
    Hopelijk gaat het met het weer meevallen in het weekend.
    Heel veel plezier nog.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Meid wat leuk om te lezen dat jullie het zo leuk hebben
    Geniet nog ff lekker.
    Liefs van ons.
    Karin

    BeantwoordenVerwijderen