Pagina's

zaterdag 4 mei 2013

9. Van boord en op naar de villa







Het weer: ´s morgens regen en bewolkt. ´s middags toch nog een zon
Temp: 28°C
Aantal foto's:102
Totaal aantal foto's: 1931



@IEDEREEN:  ben begonnen met het bijvoegen van de foto´s, dus enjoy!! Maar begin wel bij het begin dus op naar dag 2........ whoehahahahaha
@Robert-Jan: Het ging toch snel hoor om van boord af te gaan. Er was een redelijke rij maar we konden goed doorlopen.
@Esther: Kan je het echt aanraden hoor alleen ben je daardoor zo door verwend dat het echt afkicken gaat worden.

@Claudia: Je berichtje van HardRock Miami kan ik niet downloaden. Wat is het??

Vandaag moesten we helaas van “de boot” af. Afscheid nemen was zwaar. We hebben het er zo ontzettend naar ons zin gehad. Blijkbaar wilde de zee ook nog niet van ons af en heeft zij de afgelopen nacht ons er ten volle van laten genieten. Het was best ruig op het water en aangezien wij een kamer aan de voorkant van “de boot” hadden was het flink op en neer aan het gaan. Het leek soms wel op een achtbaan of een simulator. Op en neer en heen en weer. Corrie heeft op de valreep nog even een verkoudheidje opgepikt (waarschijnlijk van hitte/airco/hitte/airco) en die oefent alvast voor haar sollicitatie bij Zeehondenpark Pieterburen. Wat een hoest heeft die ontwikkeld. Dus van slapen is er echt niet veel gekomen. Vanmorgen ging de wekker heel vroeg, 06:00 uur. We hadden gisteravond voor het grootste gedeelte al ingepakt maar vanmorgen moesten we toch nog de laatste zaken in de handtrolley´s zien te krijgen en dat viel toch nog een beetje tegen. Maar met een plastic tasje hier en daar werd het al gauw opgelost. Alles konden we nog even in de kamer laten staan en gauw gingen we naar Deck 2 om in Enchanted Garden nog te ontbijten, bij Zsolt en Budi. Dit keer was het zelfs ontbijt van de kaart. De meiden hebben nog een keer bij Zsolt geknuffeld (die was toch wel de favoriet) en daarna gingen we er vandoor.

 
 
Ik had een kopietje gekregen van Mike dat ik zo snel we in de haven aan waren gekomen moest bellen zodat zij van Orlando konden komen. Dat ging natuurlijk weer niet zo soepel met onze Mike want alle telefoonnummers die hij had gegeven sprongen gelijk op voicemail. Maar ik wachtte nog even met in paniek te raken. Nadat we de handbagage hadden opgehaald gingen we van boord. Natuurlijk op de Disney manier. Nog even een high five met een castmember en of we go. Toen we van boord waren stond er een kruier op ons te wachten die vroeg welke tag wij voor onze koffer hadden. Dit was Minnie Purple. Hij leidde ons gelijk naar het gedeelte waar onze koffers zouden moeten zijn en die stonden daar ook al netjes op ons te wachten. Hij stapelde ALLE koffers op zijn karretje en toen door naar de douane. Best wel een lange rij maar die ging lekker snel. Even vriendelijk lachen naar die douane beambte en we mochten weer zo doorlopen. Wat een plezier, ging dat even vlot. Door naar de pick-up/drop off area. Nog een keertje Mike gebeld en zowaar nam hij gelijk op. Hij zou direct iemand sturen maar dat zou wel zo´n dertig minuten gaan duren. Gelukkig bleef het droog en konden we zelfs nog een beetje in het zonnetje staan want het weer was niet echt best. We gingen weg met regen en kwamen terug met regen en ik kreeg zelfs door dat heel de week het weer niet geweldig was geweest. Gelijk even bij weeronline gecheckt maar  voor aankomende week ziet het er wel rooskleurig uit. Na iets meer dan een half uurtje kwam er inderdaad iemand van Laura´s shuttle en konden we de koffers in de bus proppen. Ze had al twee mensen eerder opgehaald maar het was voor de rest geen probleem.




Op naar Orlando, op naar het grauwe weer. En zelfs regen onderweg. We werden allemaal afgeleverd bij het vliegveld. Mam en ik gingen op weg naar Hertz maar omdat ik “gold member” ben (een actie van de Hertz hoor, niets speciaal) kon ik gelijk doorgaan naar de parkeergarage. Omdat we snelheid hadden gehad waren we 2,5 uur te vroeg en stonden we nog niet op het bord aangekondigd. Dus maar even naar binnen. Aardig meisje die ons zeer hulpvaardig was maar ons ook kon vertellen dat ik niet meer naar de mannen kon rijden om daar de koffers in te laden. Het aller-handigst zou dus zijn dat de mannen met de koffers naar de parkeergarage zouden komen. Dus wij weer naar de mannen toe om ze te helpen met de koffers. Toch maar zo´n karretje genomen (a $ 5,00) en de rest zelf getrokken. Dit ging prima. We moesten bij nummer 215 zijn en wat zagen we daar………..Wat een bakbeest. Voor de kenners, het is een Nissan Armada met maar 3824 mile op de teller.

 
Dus gloedje nieuw. Flinke ruimte binnenin en de tweede bank kon helemaal ingeklapt worden. Dus Kenneth zag mogelijkheden en waarom ik verbaast was weet ik eigenlijk zelf ook niet want als er een kan stapelen en stouwen dan is Kenneth het wel.


Alles ging erin, koffers en mensen incluis. Het was wel even een klein beetje tegen de verkeersregels in want twee kinderen zaten bij open en oma op schoot maar gelukkig waren de ramen geheel donker en kon je dat niet zo snel zien.



Dus off we go to the villa. Veels te vroeg natuurlijk want we waren er zo rond 11:00 uur. De schoonmaakster was nog druk bezig. Maar we konden gelukkig wel onze koffers in de garage achterlaten. De meiden werden daar al heel blij van want ze zagen gelijk welke spellen er in de garage stonden en die vonden ze heel leuk.




Met de schoonmaakster afgesproken dat we haar zeker nog twee uur haar gang zouden laten gaan. Wij gingen boodschappen doen. We zitten echt heel dichtbij Walt Disney World en ook bij de winkels. Heel makkelijk. Dus de Publix en de Dollar store kregen een bezoekje van ons. Deze Dollar Store bedroog de boel eigenlijk wel een beetje want alles was hier $ 1,99 maar ook dat was niet duur voor onze wasmiddel, schoonmaakmiddelen en andere zaken.




 


Ondertussen waren we dik twee uur verder en konden we weer terug naar de villa. Maar wat schets onze verbazing? De schoonmaakster was nog niet klaar. De manager was namelijk nog langsgekomen en we hebben een nieuwe bankstel gekregen. Maar dat had haar wel wat vertraging opgeleverd. Dus was nu?? Mam had de oplossing. We gingen maar lekker uit eten dan hoefden we er vanavond niet meer uit. Daarvoor hadden we al de nodige boodschappen gedaan. Dus wij naar ons favoriete vreetschuur!! The Golden Corral!!

 
 
Wat een keus heb je daar toch voor zo weinig geld. Voor de sfeer hoef je daar niet te zitten maar dat hoef je bij McDonald ook niet en hier vinden we het toch lekkerder. Dus lekker gegeten en volle buik terug naar de villa. Dit keer konden we erin. Eerst een rondje door het huis en alles bewonderen. Nou, we hebben echt niets te klagen wat betreft de ruimte zeg. Twee Master bedrooms (één boven en één beneden) met balzalen van badkamers. Kenneth & ik en de meiden slapen boven. Solange en Mea op een kamer en Yentle in een andere kamer. Beneden slapen Corrie en Bert en hebben we ook nog een Queensize bed staan maar die heeft deze week niets te doen. Ook de meiden hebben een badkamer die ze delen en beneden hebben we nog een eetkamer, een toilet, een wasruimte en een garage/speelruimte. Alles ziet er netjes uit en we konden ook gelijk aan de slag met uitpakken.
 






Het weer klaarde ook op en het zonnetje ging lekker schijnen. Op een gegeven moment gingen de meiden en mannen zich omkleden en het zwembad in en dat was toch wel een tegenvaller.


Ten eerste hoorde het zwembad verwarmd te zijn en dat was het niet maar wat ik veel erger vond was dat het zwembad bewoners had. Er waren allemaal wormpjes op de bodem. Eerst kwamen de meiden het melden, daarna ging Kenneth met een schepnetje aan de slag en toen was het toch wel schrikken. Dat waren er wel heel veel. Hup kinderen ook gelijk het zwembad uit en ik aan de telefoon. Bellen met de property manager. Nou wat de verwarming betreft deed ze niet moeilijk, kwam ze morgen gelijk regelen. Maar toen ik haar vertelde dat we wormen in ons zwembad hadden begreep ze ineens niet wat een worm was. Gelukkig had ik de laptop aan en ging gelijk naar Google Translate. Maar ik sprak het toch goed uit. Een worm is ook een worm in het Engels. Ook de andere variaties die Google Translate me gaf deed bij haar geen belletje rinkelen. Nou morgen hebben we toch alleen maar shoppen op de planning staan dus hoeven we niet met dauw op de ogen te vertrekken. Ik wacht wel tot ze is geweest. Ook hebben we er foto´s en filmpjes van gemaakt dus………. hoe gaan we dit oplossen.





De avond zijn we lekker gaan relaxen en de was gaan doen. Heel de week alles verzamelen in een koffer doet de geur echt geen goed, ahum. Ook de voorraad in de kasten was heel dun dus we moesten het wel even weer op peil brengen. Welkom weer in de realiteit, weg Disney verwennerij hahaha. Ondanks de wormen hebben we het al prima naar ons zin in de villa en blijven we zeker weten CALM!!

 

11 opmerkingen:

  1. Na zo'n supercruise nog even lekker een paar dagen in een villa.
    Hopelijk worden de zwemproblemen snel opgelost. Veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eindelijk en ook een wel helaas, weer vaste grond onder de voetjes.Heerlijk dat het allemaal in 1 keer lukte met de auto.Hoop wel dat de vriendjes in het zwembad snel weg zijn.En wat een genot FOTO,S!!!!Het ziet er allemaal geweldig uit.Echt overal die vreselijk leuke Disney items.Wel ff wennen zelf je bed weer opmaken enz.Maar ga genieten en wij verheugen ons weer op de volgende foto,s en niet te vergeten de filmpjes van de meiden aan het eind.Dikke knuffel voor allemaal

    BeantwoordenVerwijderen
  3. getver! hoop dat dat snel wordt opgelost....ik had het gewoon bug genoemd.....little things that don't belong in the pool, fix it right now.....please :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een super foto's van jullie cruise!! Ik hoop dat het probleem met het zwembad snel opgelost wordt, dat is natuurlijk niet relaxed zo in het zwembad......
    Have Fun!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zo nu lekker in jullie mooie villa, jammer van die "wormpjes", hoop dat het snel opgelost wordt, je hebt die pool natuurlijk niet voor niets een pool bij je villa toch?
    Grtz.Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Haha, dat is even afkicken van de verwennerij op de cruise ;-) ! Je had natuurlijk daar nog even al je was door Disney kunnen laten doen .... Ging allemaal lekker vlotjes dus op de boot, goed geregeld. En ben benieuwd naar de foto's van de villa; klinkt erg goed. Lekker ruim, voor iedereen genieten, en zelfs een kamer voor mij over. Perfect toch ! Enjoy, en hopelijk zijn die wormpjes snel verwijderd .... Je kan je toch niet voorstellen dat die gasten die er net voor jullie inzaten, daarmee akkoord zijn gegaan ? Vreemd ....

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een uitgebreide verhalen kun jij schrijven zeg, heel leuk om mee te lezen. Jullie hebben een fantastische tijd gehad aan boord, leuk om er nu ook foto's bij te zien. Hopelijk is het zwembad snel weer schoon zodat de meiden lekker kunnen genieten.
    Heel veel plezier de komende week.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Zo ben weer bijgelezen;-)en jullie gaan nog steeds heerlijk, we verwachten niet anders hahaha.
    Even afkicken idd, maar ach daar komen weer een heleboel andere leuke dingen voor terug en een week lang verwend worden is ook wel lang genoeg hihi.
    Fijn dat de villa is wat jullie er van verwacht hadden en ach die beestjes......je moet gewoon zeggen dat er ongedierte in het zwembad zit en dat het echt heel goor is en dat je er nu echt niet in kan etc...etc..., onze ervaring is dan dat ze er heel snel bij zijn, SUCCES!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. leuk om allemaal weer te lezen en leuke foto,s ook en ja sorry ben je moeder d,r verjaardag vergeten maar toen lag ik nog in het ziekenhuis mocht vrijdag middag pas naar huis maar als nog gefeliciteerd geef ze maar een dikke kus van me.

    Koos Bierhuizen

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Blijft heerlijk om te lezen hoor, echt ff een relaxmomentje!! Klinkt allemaal geweldig, alleen eeeeh....wormen blaaaaaa, heeeeeelp!!!!!!!!!!!!!!!! Hoop dat alles snel voor elkaar komt, bRrrrrr!!!!!!

    Antoinette

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Prachtige ligging van de villa, jammer van de beestjes... grrrr
    Zal wel goed komen toch?

    BeantwoordenVerwijderen