Pagina's

zondag 28 april 2013

3. Op zee en we bibbedi bobbedi-en wat af




Het weer: ´s morgen bewolkt maar ´s middags een lekkere zon
Temp: 28°C
Aantal foto's: 246
Totaal aantal foto's: 561










Wees gewaarschuwd, dit is weer een lang verslag en ook hebben we Wifi problemen aan boord dus het is niet zeker of ik elke dag kan posten. Sorry!!!

Vanmorgen was het weer vroeg dag. Ik werd vannacht eerst om 1:50 uur wakker en had weer het gevoel dat ik al helemaal uitgeslapen was. Dat zou natuurlijk wel zo zijn in Nederland maar nu was ik eigenlijk pas begonnen. We gingen om 23:00 uur slapen. Dat kon toch niet echt de bedoeling zijn. Dus maar blijven liggen en me nog een keertje omdraaien, en omdraaien, en omdraaien hahahaha. Nee hoor ik lig altijd heel rustig in bed dus met twee keer omdraaien had ik mijn plekje wel weer gevonden en kon ik de slaap weer vatten. Toch was het geen diepe slaap en om 4:50 was het weer raak. Na nog een poging van een paar keer omdraaien wist ik dat het klaar was. Gelukkig heb ik een E-reader met een klein lampje en ben ik lekker gaan liggen lezen. Solange hield het tot 5:30 uur vol en ging, na even bij me te hebben gekroeld, lekker in het raam naar muziek liggen luisteren. Dat is lekker zeg. Je gaat gewoon in het raam liggen, de gordijnen zijn aan de ene kant dicht en aan de andere kant is het nog donker en heb je de zee.

Ze lag daar heel relaxed met die jongens van 1D (voor diegene die het een raadsel is waar 1D voor staat….dit is One Direction. Helemaal hip and happening onder de meiden) mee te zingen. Dat was dan weer wat minder relaxed want dat was nogal luid en voordat we het wisten was Yentle ook wakker. Mea had vannacht het geluk om bij oma en opa te slapen. Om 6:00 uur ben ik er ook uit gegaan en ben gaan douchen. Wat hebben we toch een badkamer gekregen zeg!!! Die van ons is groter dan die van de oude lui en die mogen al niet klagen. Zij hebben echter wel een bad, die hebben wij niet. Maar ik was toch niet van plan om deze cruise in bad te gaan en wij hebben echt een balzaal van een badkamer.




Ondertussen hadden ze hun vader ook al wakker gemaakt en werd de tussendeur ook open gemaakt door mijn moeder om te kijken hoever wij waren.
 
 
Dus iedereen was present. Op ons gemak ons aangekleed maar het voordeel van zo ontzettend vroeg wakker zijn is dat je ook wel wat aan je dag hebt ahum. Want om 8:00 uur zaten wij met ons “peen en uien-hoofd” al aan de ontbijt tafel en we hadden ons totaal niet gehaast. Nou over het ontbijt hebben we ook echt niet te klagen hoor. Het is vers, het is veel keus en al ga je zes keer wat halen dan moet je dat lekker zelf weten.


 



Na het eten gingen we weer terug naar de kamer want  vandaag waren we de hele dag op zee. Aan de ene kant relax, aan de andere kant is het ook enorm druk. Iedereen bij het zwembad is toch wel een hele hoop mensen. De meiden liepen gisteren al heel de tijd te vragen of ze mochten zwemmen en daar kwam het niet van. Omdat ik wist dat vandaag het Bibbedi Bobbedi Boutique om de planning stond was het ook geen plan om dit uit te stellen naar de middag dus vanochtend zijn ze lekker met hun vader gaan zwemmen. De Aquaduck was een groot succes al moesten ze in een bootje er doorheen in plaats dat ze “los” mochten. Ook bij het zwembad voel je Disney, Disney en nog eens Disney om je heen.
 
 
 
 

 
In het zwembad zwemmen Donald en de vissen onder je met je mee. Het zwembad zelf heeft Mickey oren en als je naar boven kijkt zie je een enorm groot scherm waarop Disney films of iets dergelijks worden afgedraaid. Dit keer stond de Aristokatten aan. Dat is toch wel een hele gekke gewaarwording hoor, zwemmen en een filmpje kijken in een.

Om 10:00 uur moest iedereen weer terug zijn in de kamer want dan konden Solange en Mea nog even gauw douchen en hun haar wassen want die hadden zo meteen een afspraak met de Fairy Godmother. Aangezien de kinderen met droog haar moesten komen, moesten we het ook nog even föhnen. Toen kregen ze de speciale jurk aan die ik daarvoor had meegenomen. Ik was niet van plan om weer een prinsessen jurk voor de meiden te kopen want zo goedkoop zijn ze niet en als je prinsessenjurk in hun kamers roept dan wordt je zo´n beetje onder de voet gelopen van het aantal wat tevoorschijn komt. Dus dit keer werd het een mooie witte jurk waarin ze toch ook een beetje als een  prinses in uitzagen en ze kregen complimentjes genoeg dus dat zat echt wel goed.

 



In het BBBoutique was het niet druk en de meiden kregen volop de aandacht. De fotograaf van het schip bleef foto´s schieten en ik was weer druk tussen twee stoelen aan het rennen om alles te vertalen wat de hulpjes van de Fairy Godmother aan ze vroegen. De fotograaf was ook een Zuid Afrikaan en hij kon ons wel een beetje verstaan en vond het geweldig om zo nu een dan een Nederlands woord eruit te gooien. Hij bleef lekker bij ons hangen terwijl er toch ook twee andere stoelen bezet waren. Ook Yentle had toch weer mazzel want die kreeg als bonus toch ook nog even de aandacht van een hulpje en ook al werd het niet zo´n knot of haarstuk. Ook zij liep de zaak uit met een mooie Mickey speld in haar haar en Fairy Dust Powder over haar heen.



 
 
 
De meiden waren weer prachtig en je zag genoeg mensen naar hun kijken of naar hun wijzen. Ze waren goede reclame voor de Boutique. Ondertussen was het weer tijd geworden om te gaan eten. We gingen weer naar Deck 11 naar de “Cabana”. Wat voor lekkers hadden de chefs vanmiddag voor ons in petto. Genoeg!!! Maar als klap op de vuurpijl of kers op de taart was het feit dat er sushi was.


Je kreeg een klein bordje waarop vijf sushi´s lagen en je moest ook niet niezen want dan was je er zeker twee kwijt maar dat deed de pret echt niet drukken hoor. En dan liep je gewoon nog een keertje terug (en daarna stuurde ik Kenneth om nog een keertje te halen hahahaha). Heerlijk!!!


Daarna zijn de meiden naar de Kidsclub gegaan. Deze wordt onderverdeeld in vier leeftijdscategorieën. Je hebt de “It´s A Small World Nursery” en die is tot 3 jaar, dan krijg je “Disney´s Oceaneer Club” en “Disney´s Oceaneer Lab” waar kinderen van 3 tot 12 jaar terecht kunnen, dan heb je “Edge“ voor kinderen van 11 tot 14 jaar en dan nog Vibe voor tieners van 14 tot 17 jaar. En dan nog de tijden…… tot hoe laat de nursery open is weet ik niet maar de Oceaneer Club, Lab  en Edge tot 01:00 uur in de nacht en Vibe tot 02:00 uur in de nacht en je kan ze vanaf 9:00 uur brengen. Nou dat is dan toch lekker vakantie vieren als ouders zijnde. Ze worden heel de dag vermaakt, krijgen eten en drinken tussendoor en je kan ze tegen middennacht ophalen. Als je daar niet ontspannen van wordt dan weet ik het ook niet meer hoor. Hahahaha Dank u wel meneer Disney. En groot dat het daar is. Je kijkt je ogen uit. Het zit er ook best wel vol met kinderen en er loopt genoeg leiding rond om ieder kind aandacht te geven en bezig te houden. Ongelofelijk hoe goed dit georganiseerd is. De meiden kregen een speciale armband om die ze eigenlijk niet meer af kunnen doen.

Hij kan tegen water dus zwemmen en douchen is geen probleem. Er zit een soort van kastje aan waarin alles geregistreerd is. Die vrouw gaf toch wel als tip om het bandje door te knippen als we van de boot af gaan want als we het kastje kwijt mochten raken aan wal dan kostte dit ons 50 dollar. En als we ze aan boord weer naar de Kidsclub brachten dan kregen ze gewoon een nieuw bandje. De kinderen kunnen als ze eenmaal binnen zijn niet meer zelf naar buiten. Tenminste niet zonder onze toestemming. Ze kunnen dit instellen in het kastje. Ze vroeg of we Yentle wel die toestemming wilde geven bij voorbaat maar dat hebben we ook maar niet gedaan. Wel fijn om te weten waar ze is en dat ze niet over “de boot” heen kan dwalen. Ook wordt er dus echt gevraagd naar het wachtwoord wat ik al met het online inchecken had ingevuld. Het is echt een goed bewaakte ruimte hoor. Geen kind die daar uit het oog wordt verloren. Ook krijg je aan boord twee mobiele telefoons tot je beschikking. Die worden Wave telefoons genoemd. Die mag je gratis aan boord gebruiken en is alleen te gebruiken aan boord. Je kan elkaar dus bereiken. Als je je kind hebt afgeleverd bij de Kidsclub dan word je ook geacht die telefoon bij je te houden zodat ze je kunnen bellen als er iets met je kind is of dat ze naar huis toe willen. Perfect geregeld dus. Gelukkig hebben ze daar niet zo´n intercom systeem als bij Ikea waar je om de vijf minuten hoor……die en die willen graag opgehaald worden uit het Smalland. Ze hebben hier aan boord echt een lieve gong hoor maar om die nu zo vaak te moeten horen……hahahaha. Maar de meiden hebben het geweldig naar hun zin gehad. Het is daar echt onwijs groot en ze kunnen er zoveel doen. Er was maar een klein taalprobleem want ook daar liepen er weer een aantal mensen van Zuid Afrika rond en je raadt het zeker al……………..als ze langzaam praatte dan konden ze de meiden verstaan. Ook deden ze hun best om het begrijpbaar voor de meiden te maken en als ik het mag geloven heeft Yentle daar nog Nederlandse les gegeven. Dat is toch best knap voor iemand met dyslexie.

Het diner hadden we vanavond in het restaurant “Animated Palate. Dat restaurant is met geen woorden te beschrijven. Wat is dat ONGELOFELIJK, NIET TE OMSCHRIJVEN, ZO ENORM BIJZONDER GEWELDIG!!!! En nog dekt dit de lading niet. De aankleding is op zichzelf al spectaculair maar rond je heen zijn er allemaal grote schermen die afzonderlijk van elkaar zijn maar op de een of andere manier toch met elkaar in verbinding zijn. Het is echt lastig om dit goed te verwoorden. Op de schermen kwamen de personages van Finding Nemo voorbij maar die zwommen van scherm naar scherm.








Toch was ieder scherm een apart gedeelte van de zee. Geen één was hetzelfde. De hoofdpersonage was Crush the Turttle en die ging op een gegeven moment ook echt met de mensen praten. Echt vragen stellen en reageren om hun antwoorden. Dat hebben we vier jaar geleden ook al gezien en meegedaan in Epcot maar nu gebruiken ze deze techniek ook in dit restaurant. De kinderen vonden het spectaculair maar wij als volwassenen waren ook echt verbijsterd. Maar dan wel op een zeer plezierige manier. Ik voelde me gewoon een klein kind worden die ook overal enthousiast over stond te springen. Ik wilde daar niet meer weg, ik wilde daar blijven slapen!! We hebben het geluk dat we nog twee keer naar dit restaurant terug mogen komen. En voor wie het wilt weten. Het eten was er echt zalig!! Eerlijk gezegd vond ik het lekkerder dan gisteren. Onze vaste obers waren weer met ons meegekomen en een gaf aan de meiden nog een “niet-zo-ontzettend-hidden-Mickey” weg.


Hij tovert elke keer een Mickey met tomatenketchup. Wat op zichzelf al heel knap is want hij gebruikt daarvoor zo´n oudewetse glazen fles van Heinz en we weten allemaal nog dat als je daar een scheut mee doet, je bord in een keer vol kan liggen. Daar zitten vast wel heel veel oefen uurtje is. Maar zoals gezegd is de aankleding echt zo bijzonder. Het geeft je het idee dat het okee is om aan kleptomanie te lijden want eigenlijk zou je alles in je zak of tas willen steken. Van de botermesjes tot aan de borden.

Van datgene wat aangeeft wat ons tafelnummer is tot aan de stoelen waar we op zaten. Het thema is weer zo enorm goed doordacht.

De andere  ober gaf ons een geweldige tip voor de avond show in het theater. Dit keer was het de musical Aladdin. Hij vertelde ons waar we het beste een plekje konden vinden. Dit was achter de licht en geluid man want de zaal werd ook betrokken in de voorstelling en daardoor konden we alles heel goed zien. Wat een gouden tip en wat een geweldige show. Echt een van Disney formaat. Joop van den Ende kan deze zo naar Nederland halen en dan hoeft hij er zelf niet zo veel meer aan te doen. Het was eigenlijk verboden om foto´s te nemen maar met de flits uit heb ik toch een aantal hele leuke foto´s kunnen nemen die een leuke impressie van de show geven. Niemand had er last van hoor.



Nu ligt ik weer op bed dit verslag te schrijven. Ik moet zeggen dat we “de boot” best wel eens voelen wiebelen. Of dit nu ligt aan de verdieping waar we nu slapen of dat het toch wel een beetje ruig is buiten. Ik weet het niet maar echt last hebben we er niet van. We lopen of staan af en toe alleen als Bambi, een beetje wiebelig, he ventje?! Hahaha

Morgenochtend gaan we een excursie doen op Grand Cayman Island en nog even rondkijken bij de haven. Maar de meiden willen ook nog graag zwemmen en naar de Kidsclub. Dus genoeg op de planning maar bovenal……….we blijven CALM


 

10 opmerkingen:

  1. Nou dat klinkt allemaal fantastisch hoor, die meiden zullen genoten hebben in de BBB. Geniet van deze mooie reis en laat maar komen hoor die lange verhalen :).
    Have Fun!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow, wow en nog eens wow! Dat klinkt goed, ben heel benieuwd naar de foto's vd meiden!
    Waarom hebben we dit nu niet in NL? Noem 1 restaurant/hotel waar je zo leuk ge-entertaind wordt als in Amerika?
    Kan mij ook niet uitgebreid genoeg hoor die verslagen, kom maar op!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een geweldig verslag weer! Geweldig hoe jij dat steeds doet hoor. We genieten op afstand met jullie mee.Kijk weer uit naar de volgende. Geniet maar weer en heel veel plezier met weer een geweldige dag.Knuffel voor allemaal

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een enorm leuke dag hebben de meiden en jullie weer gehad. Van het verhaal in het restaurant krijg ik gewoon honger, en dat is knap want ik eet nog steeds haast niets. Ben nu al benieuwd naar de dag van morgen, veel plezier. Xx

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Fantastische dag, op naar de volgende!
    Lots of Fun!
    GRtz.yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  6. wat een geweldige dag weer! goed geschreven, hoor, om van te watertanden! Wij zijn erg benieuwd naar de foto's....vooral die van de twee omgetoverde meisjes! tot morgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Nou zo'n dag op zee is dus ook geen probleem ;-) Heerlijk hoor, je lekker laten verwennen en overal van genieten.
    En de meiden vermaken zich prima en hebben zich weer heerlijk laten omtoveren tot prachtige prinsessen!
    Wat die kleptomanie van jou betreft, je kan toch tegen de obers zeggen dat je voor een keer zelf de tafel wel even afruimt, vinden ze vast niet erg. En dan...een heel servies wordt vast niet gemist hahaha
    Blijf lekker genieten en veel plezier morgen op de Cayman Islands.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Super,ik zit helemaal mee te genieten ! Wat een ervaringen hè ! Ben wel benieuwd hoe jullie het ontbijt aan het eind. Van de week ervaren ;-) ! Het is allemaal zo super geregeld daar, ook zeker die kidsclubs. En dat restaurant, echt geweldig ja !

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een prachtige prinsessen !! Echt super !

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat kun jij toch goed alles beschrijven. Het lijkt of we met jullie mee zijn! Geweldig. Wat zagen Mea en Solange er weer fantastisch uit, als echte prinsessen. Ga snel weer verder lezen... gr. Monique

    BeantwoordenVerwijderen