Pagina's

zaterdag 18 mei 2013

23. Dolphin Mall en oude auto´s






Het weer: zon, bewolkt en zo nu en dan een drup
Temp: 31°C
Aantal foto's: 78
Totaal aantal foto's: 6119










@Hannie: Die Metromover is echt geweldig en een ideale manier om je in downtown Miami te verplaatsen.
@Marleen: Het is nog steeds warm hoor. Het regent alleen warm water uit de lucht en vandaag is het ook zo goed als droog gebleven.
@Anita: Ja ze dromen ook nog regelmatig van de cruise. Vanavond vroeg Yentle nog aan haar vader of we volgend jaar weer konden gaan. Ik gok op nee, aan zijn gezichtsuitdrukking te zien hahaha.
@Esther: Ik ben nog nergens geweigerd met mijn meiden waar er alcohol geschonken werd. Misschien is Las Vegas daar toch een stuk voorzichtiger in.
@Aggie: Echt doen hoor met de Metromover naar Bayside. Een leuke attractie op zichzelf hahaha.
@Brigit: Begon je al te missen J
@Saskia: Twee grote bomen vol en de rest van de woonkamer ook flink gedecoreerd. Al blijft Disney wel beperkt tot de uitbouw. Maar die sets kan ik je echt aanbevelen hoor. Even wat werk maar je hebt voor weinig weer hele leuke ornamenten. Zeker gezien wat er wordt gerekend voor een Disney ornament.
@Marga: Het was echt zo heftig dat op het plein echt de tranen begonnen te stromen. Maar ben toch heel blij dat we zijn gegaan. Had het niet willen missen.
@Rick: leuk dat je overal hebt gereageerd, dank je wel. Ik vind het altijd zo gezellig als mensen een reactie achterlaten. Maakt het ´s avonds net even makkelijker om nog door te gaan als de rest al ligt te slapen.
@Yvonne: Doe mijn best voor het mooie weer, wil er zelf ook geen afscheid van nemen.
@Arlette: Begon net even te denken dat ik molentjes had gezien want ik wist zeker dat ik een reactie van je had gelezen bij mijn mail maar kon hem niet terugvinden op de blog. Ik weet niet wat er is gebeurd maar je reactie is er niet tussen geplaatst. Ik heb hem nu een op een gekopieerd vanaf de mail en hem er toch onder gezet. Ik snap er niets van.

 





Vandaag zou het eigenlijk gaan regenen dus mam en ik hadden het idee om naar de Dolphin Mall te gaan. Maar vanmorgen was het droog en scheen ook het zonnetje dus werden de plannen omgezet. Wij volwassen vrouwen werden nu tegen de middag door Kenneth afgezet bij de Dolphin Mall en de rest zou lekker in het hotel bij het zwembad blijven.
´s Morgens hebben we eerst rustig aan gedaan, ontbeten en ben ik nog even met de koffers aan het stoeien geweest. Vier koffers staan al helemaal klaar. Ze zijn rond de 20 kilo dus niemand zal ons wat gaan maken. Een koffer kan nog een heel klein beetje bij en een koffer is nu nog leeg maar daar moeten ook nog alle toilettassen in en die wegen ook altijd best wel zwaar. Maar nu wist ik een beetje hoeveel ruimte en kilo´s ik nog over had voor deze shopdag. Dus rond 12:00 uur heeft hij ons afgezet bij een van de vele ingangen van de Dolphin Mall. Bij Ross, dress for less. Waar ik al veel van gehoord had en dus graag wilde zien hoe het daar was. Nou daar kan ik heel kort over zijn. Niets voor ons. Mam en ik zijn geen snuffelaars is rekken lang met totaal verschillende kleding. Ik kreeg zeker bij de kleding het gevoel alsof ik bij een rommelmarkt was. Ik kan in Nederland ook nooit echt mijn ei kwijt bij zulk soort zaken. Ik hou van overzichtelijke rekken met dezelfde kleding op een rijtje. Hoeft niet precies hetzelfde te zijn maar toch wel soortgelijk. Ik ben ook een meesteres op het internet hahahaha. Het was leuk om het een keertje van dichtbij gezien te hebben maar we gaan daar niet snel meer naar binnen.

 






Kenneth zou op de terug weg nadat hij ons had afgezet nog even een stop maken bij een dealer in oldtimers die we op de heenweg toen we uit Orlando kwamen langs de weg hadden zien liggen. Het schijnt een bekende dealer te zijn want hij heeft zelfs zijn eigen programma on Discovery. De auto´s stonden in ieder geval mooi opvallend uitgestald want toen we naar Miami toe reden viel ons oog er gelijk op en Kenneth is nooit zo goed in het onthouden van namen, maar hier had hij echt geen moeite mee. Dus vandaag was het voor hem ook een perfecte dag om daar eens lekker te gaan rondneuzen. Oude auto´s vindt hij echt geweldig en hij gaat ook graag naar beurzen of handelaren. Zijn droom is ook om er ooit nog eens een zelf te hebben maar daarin wordt hij toch ernstig tegen gewerkt door zijn drie dochters die van afschuw al beginnen te gillen als hij er alleen al over begint. Ik moet zeggen dat ik zelf ook niet echt staat te juichen want er gaat toch veel tijd in zitten en hij is al zoveel weg. Nu zegt hij dat hij er dan een gaat zoeken die in goede staat is waar niet veel aan “geknutseld” hoeft te worden maar ik moet het maar zien. We hebben nog niet zo lang geleden ook een sloep gekocht en dat is ook al een ding om die te gebruiken. We hebben het altijd al heel druk in de weekenden en ook het weer werkt niet altijd mee. Om nu ook nog een dure auto aan te schaffen waar we niet veel in gaan rijden vind ik echt wel zonde van het geld. Maar ik weet dat het er echt ooit nog wel eens van zal gaan komen want hij wilt het echt heel graag. Maar nu nog niet, we hebben het nu nog te druk. En anders………verkopen we toch gewoon de boot hahahaha.


 
 

Maar hij heeft het daar weer prima naar zijn zin gehad en kwam ook met hele mooie foto´s terug. (van de prijzen moest hij zelf ook wel even slikken). Want al zou het hier toch nog een stuk goedkoper zijn dan in Nederland. Hij moet die auto natuurlijk wel weer naar Nederland toe zien te krijgen en die kosten zijn dan ook niet voor de poes. Maar ook hij heeft weer een paar geweldige uurtjes gehad.








De meiden hebben eerst even aan hun verslag gewerkt. Ze houden een verslag bij van de vakantie en plakken het schrift vol met allerlei plaatjes en andere zaken om hun verslag te versieren en op te leuken. Het wordt al heel leuk en zal zeker een leuke herinnering worden voor later. Ze maken er in ieder geval veel werk van waardoor ze ook wel een aantal dagen achter lopen. Maar dat maakt niet uit. Ze doen hun best en dat is het belangrijkste. Toen Kenneth terug kwam zijn ze naar het zwembad gegaan en hebben daar nog heerlijk in het zonnetje kunnen zwemmen. Rond een uur of twaalf had het nog wel een beetje gedruppeld maar dat mocht eigenlijk geen naam hebben.








Wij vrouwen hebben daar helemaal niets van gemerkt want de Dolphin Mall is overdekt en ontzettend groot. Er zijn grote winkelketens zoals "Saks Fifth Avenue, Bloomingdale´s, Ross, dress for less, Old Navy" en nog veel meer bekende namen maar geen grote warenhuizen zoals GAP, Tommy Hilfiger, Guess, Polo Ralph Lauren, Calvin Klein en Victoria Secret. Het was alleen een hele rare shopdag voor ons. We hebben heel weinig gekocht en liepen eigenlijk een beetje met onze ziel onder onze arm rond. Hahahaha. Erg hoor om dit te moeten zeggen maar we hadden alles wel al een keertje gezien en dan al gekocht wat we wilden kopen. We waren verzadigd!! Ik heb wel een hele gave tas en portemonnee bij Guess gekocht. Daar was 50% korting en toen werden ze nog VEEL leuker dan dat ze al waren. Al vind ik die tas echt geweldig. Hij is prachtig zilver van kleur. Daar ga ik vast nog veel plezier mee hebben.  Mijn portemonnee kwam nu op $ 15,00 dus dat is € 11,70. Hoe leuk is dat dan wel niet!!! Mam heeft een mooie fotolijst en een kaftan gekocht maar toen hield het voor haar ook wel zo´n beetje op. O nee, ik heb ook nog een “speciale” jurk voor mijn kleinste meisje gekocht. Hij was in de aanbieding en ik wist dat ze hem geweldig zou vinden. Dit is helemaal haar smaak.

Om 17:00 uur kwamen de mannen en meiden naar ons toe om daar gezamenlijk te eten en we kozen vandaag maar eens voor Italiaans. Even geen patat of steak en het was heel lekker. Mam en de mannen kozen voor een Calzone en daar konden ze zelf hun vulling voor uitkiezen en ik had een pizza waar ik ook zelf de toppings voor kon kiezen. Heerlijk!!! Het was echt ontzettend druk bij die Dolphin Mall. Heel de dag al maar toen we daar ´s avonds wegreden was het parkeerterrein echt nog helemaal afgeladen. Er zou zeker nog wat te doen zijn want er was ook nog een optreden van een band. Wij gingen lekker op huis aan want drie meisjes waren toch wel heel moe geworden en een had er zelfs hoofdpijn door gekregen. Solange is ook linea recta door naar bed gegaan en is bijna gelijk in slaap gevallen.










Mea had eerst nog haar verrassing. Ze moest haar ogen dichthouden toen ik haar haar jurk aantrok. Toen hebben we haar voor de spiegel gezet. Wat was dat meisje blij toen ze haar ogen opende. Ze wilde al heel de vakantie een mooie jurk voor feestjes en deze past precies in haar straatje. Die heeft eerst nog tien minuten lopen jubelen en wilde hem eigenlijk niet meer uitdoen. Het is een lange jurk dus mee naar school gaan of buiten spelen zal geen optie zijn maar zij is er super gelukkig mee dus ook elke dollar waard. Ik heb nog geprobeerd een foto te maken van een springende Mea maar dat lukte niet met een gewone compact camera. Het was alsof je een leuke close-up van een stuiterbal wilde maken.







Morgen hebben we geen plannen, de plannen (en ook de centjes) zijn zo´n beetje op. We laten het maar op ons afkomen en zullen zien wat de dag gaat brengen. Voor morgen wordt er ook weer regen voorspelt met wel 30°C. Maar als dat net zoveel is als vandaag dan zullen we niet echt een paraplu nodig hebben. Dus we blijven morgen zeker CALM.
 
 

12 opmerkingen:

  1. Zo grappig om te lezen dat de ene persoon 'Ross dress for less' echt verschrikkelijk vindt en ik kan eigenlijk niet wachten om weer in de winkel te struinen :). Maar jullie hebben weer een mooie vakantiedag achter de rug!

    Groetjes,
    Danielle

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die autozaak zal Tom ook wel wat vinden. Mannen, the difference between man and boys is the price of their toys, haha. De foto van jou en je moeder is geweldig, jullie zitten exact hetzelfde.
    Geniet van het laatste dagje en alvast een goede terugreis.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Meesteres op internet ?? Ik krijg daar toch andere ideeën bij .... Maar goed, ik ben weer helemaal bij met lezen, liep maar 4 dagen achter hoor ;-) ! De Ross, tja, niet mijn ding ... En de Dolphin Mall, ook niet echt mijn ding. En ik ben gek op auto's, maar ze moeten vooral toch nieuw zijn, Hahaha !! Mooie relaxte dag weer, heerlijk om je kind zo happy te zien ! En ook Kenneth helemaal happy dus (deze foto's van hem zet je wel hier op het blog .... En die van gisteren niet, beetje jammer). Geniet nog van een mooie Pinksterdag !

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Prachtige jurk voor Mea! Heerlijke laatste dag, jullie kunnen toch terug kijken op een geweldige vakantie!
    Goede reis terug vandaag, op de enige beloofde zonnige dag, daarna wordt het helaas weer prut.
    Maar ik weiger om nog laarzen of winterjas te dragen.....

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nou Mea wat een prachtige jurk zeg, daar gaan je vriendinnetjes toch wel jaloers op zijn!! Die Ross....dat is dus ook niets voor mij, vind dat een verschrikkelijke winkel. Sorry voor de liefhebbers :). Tja en dan inderdaad dat beeld bij "meesteres op het internet" RobertJan is niet de enige met een ander beeld hahahaha.
    Alvast een hele goede reis terug naar huis, ik zal je blog gaan missen hoor!! We houden denk ik nog een laatste blog van je tegoed. Helaas loop ik dus wel nog in laarzen en winterjas, bah!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. De Ross' is ook niets voor mij, brrr in Nederland vind ik het ook niets, heb daarom ook altijd een hekel aan de uitverkoop, behalve op internet! In tegenstelling tot Saskia loop ik wel in mijn zomerjas en in tshirts, maar dat is ook echt wel uit balorigheid! Zal wel wennen zijn hoor. Maar jullie hebben nog heel even ok in Florida te genieten

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuke maar rustige laatste dag.Niet veel gekocht? Dat klinkt vreemd haha.Geniet nog van de laatste uren en een dikke knuffel voor allemaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Alleen al bij de gedachte aan Ross Dress for Less krijg ik al spontaan spontaan kippenvel. Wat een prachtige auto's zie ik op de blog, de prijs voor het verschepen valt volgens mij best mee, als hij in een halve zeecontainer past kost het iets van $1500-$2000. Overigens zijn er in NL ook bedrijven die oldtimers uit de USA op bestelling leveren ;-)

    Helaas zit jullie trip er al weer bijna op, dus geniet nog maar lekker van het mooie weer want hier in NL is het maar frisjes....

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik kan het wel begrijpen wat de oldtimers betreft, wie weet vind de meesteres wel een hele mooie op internet :-)
    Overigens wat een lekkere relaxte dag, ohw dat zou ik wel even willen hoor!!

    Mandy wil toch nog een keer terug naar Miami na het lezen van je blog, met de Metromover meer zien van Miami.
    Wordt dan weer volgend jaar..

    Respect voor je blog Jacqueline, wat maak je er altijd een werk van, en... niet in de laatste plaats, het leest zo lekker weg !!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Fijne dag weer vandaag. Leuk dat Kenneth zo kon zwijmelen bij die auto's. Jammer dat de prijzen wat tegenvielen. Wel raar om te lezen dat het winkelen niet echt wilde lukken. Fijn dat jullie wel geslaagd zijn met het jurkje voor Mea, leuk dat ze er zo blij mee was. Ik ben stiekum erg blij dat jullie vakantie er zowat op zit, ik mis je toch wel heel erg. Ik snap dat jij in Amerika daar anders naar kijkt. Dikke kussen en knuffels voor jullie allemaal. Xx

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ook bij het lezen van de laatste blogs van afgelopen dagen heb ik weer helemaal genoten van je verslagen, mooie dagen en een uitgebreide vastlegging, top!!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Lekker rustig dagje zo, beetje winkelen, beetje kwijlen bij oude auto's. Heerlijk ieder weer zijn ding en ik kan me voorstellen dat Mea stond te stuiteren met zo'n mooie jurk haha

    BeantwoordenVerwijderen